על המכללה   כל מה שקורה

קורסי ליבה למסלול ה-4 שנתי ברפואה

28/04/2020 | מדעי המעבדה הרפואית | ביוטכנולוגיה

החלום ללמוד רפואה מתחיל במכללה האקדמית הדסה!

ליצירת קשר ושיחת ייעוץ מקוונת לחצו כאן

חדש במכללה - במסגרת התארים הראשונים למדעי המעבדה הרפואית וביוטכנולוגיה ניתן ללמוד את כל קורסי הליבה המאפשרים הגשת מועמדות למסלול ה-4 שנתי ברפואה.

להלן רשימת קורסי הליבה (בהיקף נקודות זכות הנדרש על ידי בתי הספר ה-4 שנתיים לרפואה) הנלמדים בשתי התכניות לתואר ראשון (B.Med.Lab.Sc במדעי המעבדה הרפואית ו-B.Sc בביוטכנולוגיה):

• גנטיקה
  • ביולוגיה מולקולרית
  • ביולוגיה של התא
  • פיזיולוגיה
  • מיקרוביולוגיה
  • ביוכימיה
  • סטטיסטיקה

במסגרת הסכם עם עמותת "רפואה בנשמה", תינתן לסטודנטים ולבוגרי המכללה הנחה על קורס ההכנה לבחינות המיון לתכנית הארבע שנתית. הקורס מלווה ומכשיר כמעט כעשור אלפי תלמידים ללימודי רפואה. הקורס הוא בעיקרו אונליין ולסטודנטים ובוגרי המכללה יתקיימו בנוסף 4 מפגשים פרונטליים במכללה. חומרי הקורס יישארו פתוחים לתלמידים עד לקבלה לרפואה.

במקביל לאפשרות להתקבל למסלול ה-4 שנתי, תלמדו תואר חיוני ותרכשו מקצוע מבוקש בחוגים למדעי המעבדה הרפואית וביוטכנולוגיה.

עבודה במעבדות המכללה. צילום: שמואל כהן

מדעי המעבדה הרפואית

תואר במדעי המעבדה הרפואית B.Med.Lab.Sc. מקנה רישיון "עובד מעבדה רפואית מוסמך" מטעם משרד הבריאות והבוגרים משתלבים בתפקידי מפתח בבתי חולים, חברות תרופות ובמעבדות רפואיות ברחבי הארץ.

במהלך הלימודים מתנסים הסטודנטים בעבודה ב- 10 מעבדות שונות ומקבלים את הידע וההכשרה המעשית לעבוד בחזית הקדמה הרפואית.

למידע נוסף אודות התואר הראשון במעבדה רפואית – לחץ כאן.

ביוטכנולוגיה

עבודה במעבדות המכללה. צילום: שמואל כהןתואר בביוטכנולוגיה B.Sc. מקנה לבוגרים אופק תעסוקתי מגוון בתחום המחקר, תעשיית התרופות, ענף ההייטק, תעשיית המזון, החקלאות ועוד.

במהלך הלימודים הסטודנטים מתנסים ביותר מ- 200 שעות מעבדה אקדמיות המעניקות יתרון משמעותי בשוק העבודה. ביוטכנולוגיה נתפס כאחד התחומים המובילים בעולם מבחינת צמיחה והשקעה תקציבית.

למידע נוסף אודות התואר הראשון בביוטכנולוגיה – לחץ כאן

בוגרים רבים במכללה כבר עשו זאת והגשימו את החלום שלהם ללמוד רפואה.

קראו סיפורי בוגרים מהחוג למדעי המעבדה הרפואית
קראו סיפורי בוגרים מהחוג לביוטכנולוגיה