

הפרעות בתקשורת הנו תחום העוסק במניעה, אבחון ושיקום של לקויות בתחומי השמיעה, תקשורת השפה, הדיבור והבליעה. החוג להפרעות בתקשורת במכללה האקדמית הדסה נועד להכשיר קלינאי תקשורת אשר יעסקו בעבודה קלינית, מחקר ופיתוח.
ניתן לפנות לייעוץ דרך טופס צור קשר או להתקשר ל2292*
משך הלימודים הוא שלוש שנים וחצי, שבעה סמסטרים (כ- 35 שעות שבועיות).
תכנית הלימודים נקבעת מראש על ידי החוג, והיא אחידה עבור כל הסטודנטים.
סה"כ נקודות זכות אותן יש לצבור בתואר: 177
דרישות לסיום התואר: השלמת כל המטלות שבתוכנית עפ"י תקנון החוג.
* ייתכנו שינויים בימים ובשעות הלימודים
הלימודים בחוג להפרעות בתקשורת במכללה האקדמית הדסה כוללים את תחום האודיולוגיה (אבחון, שיקום ומניעה של לקויות שמיעה) ותחום השפה והדיבור. תכנית הלימודים משלבת לימודים עיוניים לצד התנסות קלינית – החל משנה א' ובמהלך התואר כולו. ההתנסות מתקיימת, בין השאר, בקליניקה לשפה ודיבור ובמכון השמיעה הנמצאים במכללה וכוללים מעבדות חדישות ומשוכללות ובהן ציוד חדיש ועדכני.
כמו כן מתקיימות התנסויות בשפה בתחומים שונים כולל בתחום הגמגום והקול. ההתנסויות מתקיימות במגוון רחב של מוסדות ותחומים - הן בקהילה, בגני ילדים, בחינוך הרגיל והמיוחד והן בבתי חולים וכו'. עם צוות המרצים נמנים אנשי אקדמיה וקליניקה מהמובילים בתחום התמחותם.
במהלך התואר הסטודנטים צוברים 1,000 שעות של התנסות קלינית (על פי דרישת משרד הבריאות לסיום התואר). כל שעות ההתנסות הן באחריות החוג.
קורס זה עוסק במאפיינים של הפרעות שפה אצל ילדים. הקורס מלמד תיאוריות בדבר הערכה וטיפול, כמו גם שיטות הערכה וטיפול מעשיות.
הקורס עוסק בתפיסת הדיבור וביצועו על-ידי לקויי שמיעה. בקורס נלמדים מאפייני תפיסת הדיבור דרך החושים השונים אצל לקויי השמיעה וכן תהליכי הפקת הדיבור והגורמים המשפיעים עליהם.
הקורס עוסק בשינויים הגופניים והנפשיים שהאדם עובר במהלך חייו, מלידתו ועד יום פטירתו. בין נושאי הקורס: עקרונות גדילה והתפתחות, התפתחות חברתית, התפתחות קוגניטיבית, התמודדות עם מחלות כרוניות והצגות של מקרים קליניים.
העיסוק בתחום מותנה הן בקבלת התואר והן במבחן של משרד הבריאות.
לאחר עמידה בתנאים אלה, הבוגרים יכולים להשתלב בתחום הקליני, במחקר, בהוראה ובהדרכה.