לימודי תואר ראשון במדעי המחשב

תוכן עניינים:

היתרונות בלימודי תואר ראשון במדעי המחשב במכללה האקדמית הדסה

האם כדאי ללמוד מדעי המחשב במכללה?

החוג למדעי המחשב במכללה האקדמית הדסה ירושלים פתח את שעריו בשנת 1995. זהו חוג ותיק ומוכר בתחומי מדעי המחשב והנדסת התוכנה וכבר העמיד בוגרים רבים. החוג מעניק לבוגריו בסיס רחב בתחומי התכנה והתכנות, בתיאוריה של מדעי המחשב, בחומרה ומערכות מחשבים, תוך הענקת רקע מתמטי מתאים. לצד זאת, בשלב המתקדם של הלימודים יכולים הסטודנטים להתמקצע ולהתמחות בכיוונים שונים ובכלל זה נושאים מתקדמים בבינה מלאכותית, למידת מכונה וסייבר.

החוג מקפיד על רמת לימודים גבוהה ואיכותית של המקצוע. כך, בכתות קטנות יחסית, יכול הסגל להכיר את הסטודנט או הסטודנטית באופן אישי ולהבין את הצרכים האישיים של אחד ואחת. בהתאם לכך, מתאפשר לכל סטודנט או סטודנטית למצות את הפוטנציאל האישי שלו או שלה. סגל החוג מתבסס על מרצים בעלי ניסיון של עשרות שנים בהוראת מדעי המחשב אשר רואים בהכשרת דור העתיד של אנשי מדעי המחשב את ייעודם המקצועי.

 

לאתר החוג למדעי המחשב לחצו כאן
לאתר של ד"ר יורם ביברמן, מרצה בכיר בחוג, המרכז את חומרי הלמידה בקורסי התכנות של שנה א'- לחצו כאן

אופי החוג למדעי המחשב במכללה האקדמית הדסה

בחירת המוסד האקדמי המתאים ללימודי תואר במדעי המחשב היא החלטה חשובה שבדרך כלל תשפיע באופן משמעותי על הקריירה שלכם. מעבר ללימודים הבסיסיים שחייבים להיות מעמיקים ובלתי מתפשרים, כדאי לשים לב לחוויות המעשיות שהתכנית מעניקה. בעולם התעסוקה הנוכחי, חשוב גם לשים לב לקשרים מקצועיים אשר יכולים להבנות כבר בשלב הלימודים. ראוי גם להתייחס לגמישות תכנית הלימודים והתאמתה לטכנולוגיות המשתנות, כמו גם לנושאים המודרניים המתעדכנים כל העת. לכן כדאי להעדיף תכנית דינמית המשלבת לימודי בסיס עמוקים הכרחיים בתחומי מדעי המחשב הקלאסיים עם אפשרויות העמקה והרחבה בתחומי הבינה המלאכותית והלמידה העמוקה העכשווית.
התכנית ללימודי מדעי המחשב במכללת האקדמית הדסה מתמודדת בהצלחה עם האתגרים הללו:

  1. מערכת שעות גמישה - ניתן לפרוש את התואר במדעי המחשב ל-4 שנים, על ידי בניית תכנית לימודים מותאמת אישית. הדבר יכול להתאים גם למי שמבקש ללמוד לאט יותר כדי להעמיק ולהרחיב, וגם למי שבוחר לשלב לימודים ועבודה.
  2. אפשרות לפרויקט גמר - הלימודים במכללה האקדמית הדסה, כוללים אפשרות לפרויקט גמר בו מביא התלמיד לידי ביטוי את הידע שהוא רכש במהלך לימודיו לתואר בוגר, כמו גם את שאיפותיו בנוגע לקריירה שלו במדעי המחשב.
  3. השתלבות מהירה בתעשייה - חלק מהסטודנטים משתלבים בעבודה עוד במהלך לימודיהם, ומבצעים פרויקט גמר בחברות בהן הם עובדים. לא מעטים משתלבים בעבודה עוד לפני פרויקט הגמר, בהתאם לכישרונותיהם ויכולותיהם.

לימודי תואר ראשון במדעי המחשב במכללה האקדמית הדסה

נושאי הלימוד

במסגרת לימודי מדעי המחשב, נחשפים הסטודנטים למגוון גדול של נושאים וביניהם:

  • תוכנה ותכנות: שליטה בשפות C ,C++ ,Python, Java ואחרות.
  • חומרה ומערכות מחשב: מערכות הפעלה, מסדי נתונים, תקשורת מחשבים ואבטחת מידע. בינה מלאכותית, למידת מכונה, רובוטיקה וראייה ממוחשבת.
  • תיאוריה של מדעי המחשב: מבני נתונים, אלגוריתמים, מורכבות חישובים.
  • מתמטיקה: אלגברה, חדו''א, מתמטיקה בדידה, הסתברות ולוגיקה מתמטית.

לרשימת הקורסים המלאה לחצו כאן

AI - בינה מלאכותית – בתואר ראשון למדעי המחשב במכללה האקדמית הדסה

AI פרץ לתודעת הציבור בסערה בשנים האחרונות. כשאומרים בינה מלאכותית מתכוונים למערכות ממוחשבות המפגינות בינה. בפועל, זה תחום בו בונים מערכות ממוחשבות לביצוע משימות כמו זיהוי של עצמים, ייצור אוטומטי של תמונות וטקסטים, ניתוח של מידע רפואי, ראייה ממוחשבת, ועוד.

הדרך העיקרית להגעה לבינה מלאכותית היא למידה מתוך נתונים וזה שייך לתחום Machine learning הנקרא בעברית "למידת מכונה" או "מערכות לומדות". אצלנו במסגרת לימודי התואר הראשון במדעי המחשב נחשפים הסטודנטים לתחום הבינה המלאכותית בהדרגה במהלך השנה השנייה, וצוללים לעומק בעזרת אוסף גדול ומקיף של קורסים במהלך השנה השלישית.

בשנה השנייה מוצג הנושא בעזרת שני קורסי חובה המהווים בסיס יסודי להמשך:

  • בקורס מבוא ל data science מוצגים מושגים בסיסיים בטיפול בנתונים בעזרת כלי הסתברות וסטטיסטיקה.
  • בקורס ניתוח נתונים עם פייתון מוצגת שפת התכנות פייתון והשימושים שלה לניתוח נתונים.

בשנה השלישית מוצג הנושא בעזרת מגוון של קורסי בחירה מתקדמים המשותפים גם לתואר שני:

  • בקורס עיבוד שפה טבעית מוצג התחום המרתק שבבסיס מהפכת ChatGPT ומודלי השפה הגדולים – כיצד מחשב יכול לנתח טקסטים ודיבור? כיצד מחשב יכול לתקשר עם בני אדם בשפה טבעית? איך מערכות כאלה משנות את עולמנו?
  • בקורס בינה מלאכותית ברפואה מוצג השילוב בין כלי בינה מלאכותית למשימות מעולם הרפואה, החל בניבוי מחלות, דרך מציאת טיפול אופטימלי וכלה בפיתוח מערכות ממוחשבות לשיפור הבריאות.
  • הקורס אינפורמטיקה רפואית יישומית עוסק בקשר הקריטי בין מידע רפואי לשיפור הבריאות ומציג כלים עדכניים לטיפול במידע הרפואי ושימוש בו.
  • בקורס מערכות לומדות מוצג הבסיס של תחום למידת המכונה המהווה את התשתית המודרנית של בינה מלאכותית – כיצד מכונות לומדות מתוך נתונים? מה אפשר ללמוד ומה לא? כמה נתונים צריך? איך נדע שהמערכת הממוחשבת למדה כראוי? כיצד נשתמש בלמידת מכונה במשימות בעולם האמיתי?
  • בקורס אנליזה של big data מוצג התחום החשוב של טיפול בכמויות מידע עצומות והקשר שלו להפקת מידע מנתונים.
  • בקורס מעבדת תכנות מתקדמת ב AI מפתחים הסטודנטים מערכות AI תוך שימוש בכלים מתקדמים.
  • בקורס רובוטים ניידים מפתחים הסטודנטים מערכות משולבות של חומרה ותוכנה למיפוי סביבה, ניווט וביצוע משימות בעזרת רובוטים.
  • בקורס למידה עמוקה מוצג הכלי העיקרי שמניע את מהפכת ה AI – רשתות נוירונים עמוקות – ומוצגות ההתפתחויות העדכניות בתחום.
  • בקרוס ראייה ממוחשבת ולמידה מתקדמת נלמד הבסיס הגיאומטרי והאלגוריתמי לפיתוח מערכות ראייה ממוחשבות.   

משך הלימודים

משך הלימודים לתואר בוגר במדעי המחשב הוא שלוש שנים (שישה סמסטרים).
היקף הלימודים הוא 140 נקודות זכות, או כ-180 שעות לימוד סמסטריאליות.

מערכת שעות לדוגמא

מערכת השעות לשנת הלימודים תשפ"ד סמסטר א'

מערכת השעות לשנת הלימודים תשפ"ד סמסטר ב'

* ייתכנו שינויים בימים ובשעות הלימודים

 

עלות הלימודים

שכר הלימוד במכללה האקדמית הדסה הוא שכר לימוד אוניברסיטאי. בשנת הלימודים תשפ"ד שכר הלימודי האוניברסיטאי לתואר ראשון עומד על 11,296 ₪.
*החזר של שכר לימוד בשנת הלימודים הראשונה לזכאים עפ"י חוק לקליטת חיילים משוחררים.

למידע המלא אודות שכר הלימוד, כולל עלות קורסי האנגלית ותשלומים נלווים – לחץ כאן

תנאי קבלה ללימודים

לתנאי הקבלה והרישום המלאים לתואר ראשון במדעי המחשב – לחצו כאן.

*ניתן להתקבל ללימודי מדעי המחשב ללא פסיכומטרי


רוצים ללמוד ולא עומדים בתנאים? הצטרפו למכינה אצלנו
לפרטים נוספים לחצו כאן או חייגו 2292*

ד"ר יורם ביברמן עם סטודנטים בחוג

למי מתאים ללמוד מדעי המחשב?

הלימודים מתאימים בעיקר לאנשים שנהנים מפתרון בעיות, אנשים בעלי חשיבה לוגית ובעלי כישרון חזק למתמטיקה. החוג מחפש אנשים סקרנים, כאלה שלא מסתפקים במה שהמרצה מלמד, אלא רוצים להעמיק מעבר לכך, לאתגר את המרצה בשאלות ולחקור בזמנם החופשי. התחום רחב ומתפרס לרוחב החיים המודרניים ופוגש בתחומי מדע רבים. כך שיש מקום לכל אחד. לכן הלימודים בחוג למדעי המחשב במכללת הדסה מתאימים לסקרנים וסקרניות המחפשים לשלב טכנולוגיה בפתרון בעיות בעולם האמיתי, כמו גם למי שמבקש להעמיק ולפתח פתרונות תאורטיים לבעיות המתחדשות כל העת.

אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר ראשון במדעי המחשב

רבים מהסטודנטים בחוג מתחילים לעבוד עוד במהלך לימודיהם. אלה שמעדיפים להתמקד בלימודים, מוצאים עבודה תוך זמן קצר מסיום לימודיהם במגוון של חברות ותפקידים, על-פי כישוריהם ונטיית לבם.

הסטודנטים מיועדים לתפקידי מפתחים, מתכנתים, מהנדסי תוכנה ועוד. החוג מכין את בוגריו לקריירה בענפי ההיי-טק, כמו גם לתארים מתקדמים. בוגרי החוג הרבים השתלבו בתפקידי פיתוח וניהול בחברות היי-טק מובילות כמו אינטל, גוגל, סיסקו, מובילאיי, אקסליבריס, בית התוכנה של משרד האוצר ועוד חברות רבות בישראל ובעולם.

לסיפורי בוגרים לחצו כאן

בוגרים המעוניינים להרחיב את השכלתם יכולים להמשיך לתואר שני במדעי המחשב. בחוג יש תכנית לתואר ראשון במדעי המחשב ותכנית לתואר שני במדעי המחשב.

לפרטים נוספים, בדיקת התאמה והרשמה, צרו קשר עם המכללה האקדמית הדסה ותוכלו להתחיל את הקריירה החדשה שלכם, בתחום יוקרתי ומתגמל!  2292*

 

שאלות ותשובות

מהם נושאי הלימוד העיקריים בלימודי מדעי המחשב במכללה האקדמית הדסה?

נושאי הלימוד העיקריים בחוג למדעי המחשב במכללת הדסה הינם:

תוכנה ותכנות - הסטודנטים לומדים באופן מעמיק שפות תכנות שונות כמו C, C++‎ , Python, Java, SQL ועוד. הם רוכשים יכולות מתקדמות בפיתוח תוכנה ובתכנות.  

חומרה ומערכות מחשבים - התואר כולל קורסים במערכות הפעלה, מסדי נתונים, תקשורת מחשבים ואבטחת מידע.

תיאוריה של מדעי המחשב - התואר כולל קורסים במבני נתונים, אלגוריתמים ומורכבות חישובים.  

מתמטיקה - התואר כולל קורסים באלגברה, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, מתמטיקה בדידה, הסתברות ולוגיקה מתמטית.  

בינה מלאכותית ולמידת מכונה - החל מהשנה השלישית הסטודנטים לומדים נושאים מתקדמים ב-AI ,כמו עיבוד שפה טבעית, למידה עמוקה ועוד.

באילו חברות עובדים בוגרי החוג למדעי המחשב במכללת הדסה?

בוגרי מדעי המחשב בהדסה השתלבו בהצלחה במגוון רחב של חברות היי-טק מובילות בישראל ובעולם: אינטל, גוגל, סיסקו, מובילאיי, אקסליבריס, בית התוכנה של משרד האוצר ועוד. רבים מוצאים עבודה כמפתחים, מתכנתים, מהנדסי תוכנה, מנהלי פרויקטים בתחום התוכנה וכדומה.

כמה שנים אורך תואר ראשון במדעי המחשב בהדסה?  

משך הזמן הרגיל לתואר ראשון במדעי המחשב בהדסה הוא 3 שנים, שהם 6 סמסטרים. עם זאת, התכנית מציעה גמישות - אפשר לפרוס את התואר על פני 4 שנים במערכת שעות אישית. זה מאפשר לסטודנטים ללמוד בקצב איטי יותר תוך כדי עבודה, או לחילופין לסיים תוך 3 שנים ולהתחיל לעבוד מוקדם יותר.

 

עוד בתואר ראשון: תואר ראשון במדעי ההתנהגות | תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות