

פרופ' ברטולד (טולו) פרידלנדר (נולד ב-2 באוקטובר 1942, כ"א בתשרי ה'תש"ג), הוא נשיאה של המכללה האקדמית הדסה בירושלים. מכהן בתפקיד מאז אוגוסט 2012, ובעבר ייסד ועמד בראש התכנית ללימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה, הראשונה בישראל בתחום זה.
בתפקידו הראשון הוא הקים את המחלקה לדיאגנוסטיקה ויראלית בחברת "אימס יישום". לימים הפך להיות המנהל המדעי של החברה. במהלך השנים שלאחר מכן הוא שימש כמנכ"ל של מספר חברות סטארט-אפ בתחום הביוטכנולוגיה בישראל, איטליה וארצות הברית. הוא ייעץ ושימש כחבר ועד מנהל במספר חברות ביוטכנולוגיה בארצות הברית, ישראל ואיטליה.
מ-2005 ועד היום הוא משמש כפרופסור אורח באוניברסיטת ראטגרס, ניו-ג'רזי, וידוע בניסיון הרב בתחום האקדמי והתעשייתי בכל הקשור לרפואה צמחית וביוטכנולוגיה, כולל תרופות, תוספי מזון ואוכל.
פרופ' פרידלנדר היה גורם מוביל בפרויקט Bio-Explore - פרויקט מחקרי במימון האיחוד האירופי, לזיהוי צמחים ים-תיכוניים בעלי סגולות רפואיות. כיום הוא עומד בראש פרויקט המשך של משרד החקלאות המתמקד בתכונות מרפא של צמחים בישראל.
בשנת 2004 ייסד ועמד בראש החוג לביוטכנולוגיה במכללה האקדמית הדסה בירושלים, התוכנית הראשונה בישראל ללימודי תואר ראשון בתחום זה. הוא שימש כיו"ר החוג עד אוגוסט 2012, אז נבחר לנשיא המכללה.
מאז כניסתו לתפקיד נשיא המכללה, מספר הסטודנטים גדל מ כ-2,100 סטודנטים בחוגים האקדמיים ובמכינות הקדם האקדמיות השונות ליותר מ-4200. פרופ' פרידלנדר פתח והרחיב את תוכנית המח"ר (החברה החרדית) של המכללה כך שהיום מדובר בתוכנית המח"ר הגדולה ביותר בארץ. המח"ר כולל היום כ-800 סטודנטים בתוכניות אקדמיות ובמכינות.
פרופ' פרידלנדר ייסד את הרשות למחקר ופיתוח במכללה בראשות פרופ' מיכאל ברמן. הרשות יצרה אפשרויות ופתחה דלתות לקרנות מחקר בארץ ובעולם. רשות המחקר עודדה את הסגל במכללה להיות שותף בחלקו ומוביל בחלקו במחקרים של האיחוד האירופי, קרן המחקר הישראלית ועוד וזאת בנוסף לשיתוף פעולה מחקרי בן-חוגי.
במהלך שנות כהונתו הוקם המרכז לניהול קריירה במכללה המעניק לסטודנטים ולבוגרים יתרון בשוק העבודה. המרכז נותן שרות למספר גדל והולך של סטודנטים ושל בוגרים צעירים בשני הקמפוסים על ידי סדנאות, יצירת קשרים עם מעסיקים והשמה.
2001-2004 –קבלת תואר M.A (מחקרי) באוניברסיטה העברית בירושלים במגמת חקר ביצועים בסטטיסטיקה. [בעלת תואר MA]
1997-2000 לימודים לקראת תואר B.A בסטטיסטיקה + לימודים משלימים (ברובם ממדעי החברה: סוציולוגיה ודמוגרפיה) באוניברסיטה העברית,
1996 לימודים במכינה הקדם אקדמית של האוניברסיטה העברית.
1991-1994 בי"ס תיכון עפרה ( במגמה הפיסיקלית ).
* 2014-2019: מרצה בקורס "מבא לסטטיסטיקה א ו ב ויישומי מחשב במכללת הדסה בחוגים ניהול, מעבדה רפואית ואיכות הסביבה וכן בשלוחה החרדית (קמפוס שטראוס)
* 2013-2015: מרצה בקורס "מבא לסטטיסטיקה ושימושי מחשב בתוכנית "חץ" מנהל המכללות אוניברסיטת בר אילן.
* 2018: מרצה בקורס לסטטיסטיקה בחוג להנדסאי תעשיה וניהול במכללת אורט נביאים בירושלים.
* 2013-2019: מרכזת מרצה בקורסים אוריינות אקדמית, מחקר כמותי ומחקר איכותני במכללת הרצוג. (נוות ישראל)-
* 2006-2019: מרצה בקורס מבא לסטטיסטיקה באוניברסיטה הפתוחה (שלוחת מל"י).
*2004-2018: מרצה בסטטיסטיקה שיטות מחקר ובשימושי מחשב (כולל הנחיית עבודות BA) במכללה החרדית בירושלים (שלוחה של האונ' הפתוחה ובר אילן).
* 2012-2013: יעוץ ועיבודים סטטיסטים באוניברסיטת בר אילן.
* 2012-2013: מרצה בקורס סטטיסטיקה ושיטות מחקר במכללת ליפשיץ. (נוות ישראל)
* 2008-2013: מרצה בקורס מבא לסטטיסטיקה באורט נביאים י-ם (מכינה של בר אילן).
* 2002-2009: יעוץ ועיבודים סטטיסטים בחברת אקדמיק סנטר.
*2001-2003: סטטיסטיקאית במכון סאלד (עיבודים סטטיסטים לפרויקטים בתחום מדעי החברה והחינוך).
* 2001: מתרגלת בסטטיסטיקה באוניברסיטה העברית.
* 1998-2000: ביטוח לאומי (מחלקת מחקר ותכנון ).
* 1996-1997: רכזת נוער.
* 1995-1996: מנהלת מרכז ליהדות באשדוד (במסגרת השרות הלאומי).
-ידיעת שפות מחשב: access,stata,spss,excel:ברמה גבוהה (כולל פונקציות סטטיסטיות מורכבות)
-מתעתדת להמשך לימודים לקבלת תואר שלישי בסטטיסטיקה
-יכולת חשיבה וניתוח עמוקה.
-משמעת עצמית.
- יוזמה והתמדה.
פרופ' דבדבני היא פרופ' אמריטוס מאוניברסיטת חיפה. עמדה בראש המרכז לחקר השיקום בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטה עד לפרישתה. במסגרת עבודתה לימדה וריכזה את תחום השיקום והובילה לפיתוח תכנית מיוחדת להכשרת מטפלים לאנשים עם מוגבלויות במסגרת לימודי ההמשך. במשך שנות עבודתה מילאה תפקידים רבים בתוך בית הספר כגון ראש תכנית BA וראש המגמה השיקומית.
במקביל להוראה אקדמית הנחתה למעלה מ-30 סטודנטים לתיזה ולדוקטורט, פרסמה למעלה מ-40 מאמרים וערכה שלושה ספרים בתחום השיקום. כמו כן, לצד עבודתה באוניברסיטה הייתה חברה במספר ועדות שעיצבו את תחום השיקום, כולל הוועדה למומחיות בשיקום במשרד הרווחה והוועדה העליונה לשיקום של משרד הרווחה (בתקופת כהונת השרים אורה נמיר וזבולון אורלב). היא ייצגה את ישראל בארגון המדעי העולמי לחקר המוגבלות השכלית במשך שנים רבות והייתה חברה בוועדת ההיגוי של כנסים מדעיים בתחום השיקום בארץ ובחו"ל.